PER ASPERA AD ASTRA
pe căi anevoioase, spre stele

miercuri, 9 iunie 2010

Învăţăturile Bunicului pentru cei mici şi cei mari

Astăzi, la ora 11, a avut loc prezentarea volumului I – În ce lume trăim? a Învăţăturilor bunicului pentru cei mici şi cei mari, apărută în editura Salgo din Sibiu. Foaierul Bibliotecii, locul unde s-a desfăşurat lansarea cărţii şi prezentarea autorilor ei, s-a dovedit neîncăpător pentru toţi „nepoţii” domnului Iosif Derzsi, autorul principal al evenimentului.

Pe lângă copiii înscrişi sau participanţi la cursurile Şcolii Naturii în Natură, au fost prezenţi şi foarte mulţi prieteni ai asociaţiei şi ai lui „nagyapa Joszy”, cel care a demonstrat încă odată că acolo unde vocaţia se împleteşte cu dragostea necondiţionată, sunt toate şansele să se producă minuni.

Învăţăturile bunicului pentru cei mici şi cei mari este o carte interesantă. Nu se încadrează într-un gen anume, chiar dacă autorii, Iosif Derzsi Şolymoşi şi Iulia Barbu-Derzsi, o prezintă cu statutul de „manual de supravieţuire”, fiind mai mult decât atât, un exemplu bun, dar şi un mesaj generos care atrage atenţia la umanitatea din noi şi la felul în care ne raportăm la natură. Este o carte ideală pentru vacanţă, iar grafica o face şi mai atractivă pentru copii. Pe lângă imaginile inedite, în paginile cărţii de învăţătură ale bunicului mai putem afla cum să ne descurcăm în viaţă în situaţii extreme (cutremure, inundaţii, înzăpeziri, viscol, avalanşe, incendii) şi care sunt principalele reguli, proceduri şi modalităţi de supravieţuire în orice situaţii de ameninţare a vieţii, cum şi când să luptăm, şi când să ne salvăm prin alte metode posibile.

Lansarea de carte s-a închis prin sunetul tradiţional de goarnă şi de rostirea la unison a devizei Şcolii Naturii în Natură: Atenţie mărită, fiţi gata pentru orice, oricând şi oriunde! Învaţă şi dă mai departe!

Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu salută apariţia acestui volum şi îi felicită pe toţi cei care i-au făcut posibilă apariţia.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu