PER ASPERA AD ASTRA
pe căi anevoioase, spre stele

joi, 12 iunie 2014

Zilele Culturale ale Județului Sibiu continuă pe Valea Târnavelor

Cea de-a treia săptămână a proiectului Zilele Culturale ale Județului Sibiu continuă pe Valea Târnavelor. Programul se întinde pe două zile, sâmbătă 14 și duminică 15 iunie, având ca punct central comuna Micăsasa. La organizarea acestei manifestări de excepție mai participă localitățile: Dumbrăveni, Alma, Moșna, Nemșa, Valea Viilor și Biertan

Programul este următorul:

SÂMBĂTĂ 14 IUNIE 2014

MICĂSASA
Căminul Cultural:       ora 10:00 CARAVANA  ASTRA FILM (”Județul Sibiu. Poarta de sud a Transilvaniei”, Hai să ne jucăm! Katone în Japonia, Hai să dansăm! Stilius în Cipru, Povestea Lego)
ora 11:00 Teatru de păpuşi – ”Sarea în bucate”
ora 10:00 – 16:00 Târg de produse tradiționale

Biserica Evanghelică: ora 16:00 Maratonul Poveștilor – lectură publică în aer liber, program de animație culturală

ALMA (Căminul Cultural)
ora 18:00 Spectacol folcloric
Recital elevii Şcolii Populare de Arte şi Meserii ,, Ilie Micu” Sibiu
Moment folcloric:  Grupul vocal mixt din Alma
Ansamblul  Folcloric „Ceata Junilor” şi  soliștii:
Camelia Cosma Stoiţă , Traian Stoiţă şi Veta Biriş

MOȘNA (Biserica Evanghelică)
ora 10:00 Spune-mi o poveste despre satul tău – biblioatelier de scriere creativă şi rostire cu tâlc

NEMŞA (Căminul Cultural)
ora 11:00 Simpozion Vecinătăţile Moşnei
ora 13:30 – 17:00 - Ziua porţilor deschise în Nemşa
Concurs culinar cu vânzare de produse tradiţionale

BIERTAN (Piaţa Centrală)
ora 10:00 – 18:00 Târg de produse tradiţionale 
Biblioteca Lada de Breaslă
ora18:00 Breasla Cititorilor de Poezie – atelier de lectură aparte

BRATEIU (Căminul Cultural)
ora 11:00 Jocuri populare româneşti şi ale minorităţii rrome 
ora 12:00 – 16:00       Expoziție de fotografii
                                    Lansarea broșurii Rromii povestesc

DUMBRĂVENI
Muzeul Armenilor Transilvăneni  şi Biserica Armenească
ora 17:00 Prezentarea Colecției Muzeale a Armenilor Transilvăneni, colaborare cu Reţeaua Naţională a Muzeelor din Romania

Biserica Armenească
ora 18:00 „Ora de muzică clasică”, Cvartetul  „Concertino”
ora 19:00 Corul de Camera „Caedonia”


DUMINICĂ 15 IUNIE 2014

MICĂSASA (Căminul Cultural)
ora 13:00 Spectacol Folcloric: Fanfara Muzicienii Sibiului – în deschiderea spectacolului;
Ansamblul Folcloric Profesionist ”Cindrelul –Junii Sibiului” şi soliștii Veta Biriș, Alina Bîcă, Viorica Telcean, Marcel Părău, Ioan Albu și Traian Stoiţă

ora 10:00 – 16:00 Târg de produse tradiționale

ora 12:00 – 17:00 Stand „Info turistice județul Sibiu”. Animaţii: ”cum se face turta dulce”  


Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu propune o excursie de descoperire a specificului cultural şi natural de pe itinerarul turistic Drumul Fortificaţiilor. Este o excursie bogată în experienţe multiculturale, întâlniri cu oameni talentaţi şi poveştile lor, este condimentată cu ateliere interactive de dans, provocări sportive şi premii.
În 14 iunie, vă propunem să descoperiţi frumoasa Vale a Târnavelor pe traseul Sibiu – Brateiu – Prod – Dumbrăveni – Sibiu participând la excursia „Inițiere în echitație pe Drumul fortificațiilor”. Veţi avea ocazia să ascultaţi poveşti ale comunităţii rrome din Brateiu şi ale armenilor din Dumbrăveni. Veţi fi iniţiaţi în arta echitaţiei într-un cadru natural fermecător, pe dealurile Prodului, la Cross Country Prod, o destinație cotată ca fiind de excelență pentru turismul ecvestru de ghidul „Lonely Planet”. Seara se va încheia în biserica armenească din Dumbrăveni cu „Ora de muzică clasică”, susținută de formațiile camerale ale Filarmonicii de Stat din Sibiu, urmată de concertul corului Caedonia.
Cei mai atenţi excursionişti la explicaţiile ghizilor vor putea câștiga un voucher pentru echitaţie la Prod, trei vouchere la bisericile evanghelice fortificate, zece cărţi „Rromii povestesc” sau coşul cu turtă dulce.
Plecarea are loc din parcarea Sălii Thalia din Sibiu la ora 9:00, iar întoarcerea va fi la ora 21:00. Preţul excursiei este de 199 de lei / persoană, iar participarea se face pe bază de înscriere la adresa de e-mail office@sibiu-turism.ro, telefon 0269 218121. Informații suplimentare găsiţi pe www.sibiu-turism.ro.
În 15 iunie, urcaţi în Caravana „Zilelor culturale ale județului Sibiu” pentru a participa la programul cultural din Micăsasa. Autocarul porneşte duminică la ora 12:00 din parcarea Sălii Thalia şi se întoarce din Micăsasa la ora 17.00. Participarea este gratuită și se face pe bază de înscriere la adresa de e-mail office@sibiu-turism.ro sau la numărul de telefon 0269 218121.
La standul „Info turistice Județul Sibiu”, organizat duminică în localitatea Micăsasa, se vor oferi informații despre programul manifestării, proiectele Consiliului Judeţean Sibiu, despre cele 5 regiuni şi traseele tematice. Vizitatorii vor fi provocaţi să descopere localitatea, precum şi secretele pregătirii delicioaselor turte dulci şi arta decorării acestora.
Asociația Județeană de Turism Sibiu oferă un sejur cu 2 nopţi de cazare şi mic dejun la Hotel Ibis (vineri-duminică) și masă la Cafe Wien pentru jurnaliştii şi bloggerii ce îndrăgesc experiențele culturale, culinare și sportive, dar mai ales oamenii. Doritorii vor trimite un email cu răspunsul la întrebarea „de ce doresc să descopăr regiunea Valea Târnavelor?”
Intenţia de participare şi motivaţia vor fi transmise pe adresa office@sibiu-turism.ro cu cel târziu trei zile înainte de fiecare excursie (miercuri dimineaţa, la ora 10:00). În funcţie de răspunsuri, va fi selectat un jurnalist pentru fiecare excursie.

Zilele Culturale ale Județului Sibiu reprezintă un proiect prioritar al Consiliului Judeţean Sibiu, inclus în Strategia de dezvoltare a judeţului Sibiu și urmăreşte concentrarea acţiunilor culturale într-o anumită zonă etnogeografică a judeţului, într-un week-end, cu scopul de a revitaliza viaţa culturală din toate localităţile judeţului şi de a promova turismul în  cele 5 zone etnofolclorice: Valea Secaşelor, Valea Târnavelor, Valea Hârtibaciului, Ţara Oltului şi Mărginimea Sibiului. Conceptul de organizare prevede ca în patru ani fiecare localitate să fie gazdă pentru programele desfășurate în Zilele Culturale ale Județului Sibiu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu