PER ASPERA AD ASTRA
pe căi anevoioase, spre stele

vineri, 20 iunie 2014

Zilele Culturale ale Județului Sibiu în Mărginimea Sibiului

Periplul Bibliotecii Județene continuă și în acest sfârșit de săptămână în două din cele mai renumite localități din Mărginimea Sibiului: Cristian și Rășinari.

Sâmbătă dimineață, la ora 10:00, vom inaugura sediul nou al bibliotecii publice din comuna Cristian și totodată intrarea acesteia în rețeaua Biblionet. Sperăm să fie un start pe măsură efortului depus de ambele tabere, Primăria Cristian și Biblioteca Județeană, pentru ca acest moment să fie posibil.
Cărțile sunt aranjate, echipamentele IT instalate, o nouă bibliotecară, Mihaela Dănulețiu, pusă pe făcut minuni, așadar este momentul porivit să deschidem larg porțile bibliotecii publice de aici.
Cu aceeași ocazie vom asculta și poveștile locului rostite de cei mici în atelierul ”Spune-mi o poveste despre satul tău”. Cu siguranță vom descoperi această frumoasă localitate dintr-o perspectivă inedită, din Cuibul de Barză, tema atelierului de aici.

După-amiază, la ora 16:00, vom ajunge la Rășinari, un loc atât de special pentru cei îndrăgostiți de tradiții și filosofie, pentru că a venit și rândul și celor mai mici rășinăreni să ne spună povești încă-ne-auzite. Vreau să mărturisesc că după ce i-am cunoscut, am ales pentru ei o temă de avangardă: Raiul de pe Coasta Boacii: reload. Și, abia aștept prezentările lor, care din motive meteo nefavorabile nu se vor desfășura pe Coastă, acolo prin raiul copilăriei lui Emil Cioran și al tuturor celor născuți în acest sat românesc de poveste, ci în spațiul bibliotecii din localitate, păstorită de Sorița Albu.

Sperăm ca aceste momente să aducă rost, speranță și lumină tuturor celor prezenți.
Povestea continuă!     

F.A.V.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu