PER ASPERA AD ASTRA
pe căi anevoioase, spre stele

luni, 12 decembrie 2011

Vasile Avram – continuator al idealurilor ASTREI

Acesta este genericul sub care se vor desfășura miercuri, 14 decembrie 2011, ora 17:00, la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, o serie de evenimente comemorative dedicate scriitorului sibian (1940-2002).

Rememorarea personalității lui Basil, cum l-au numit prietenii, se va face în cadrul unui simpozion însoțit de o expoziție documentară, dar și de lansarea volumului Vasile Avram, omul și opera. Din Lemniu la Nicula - un ocol prin lume. Închiderea întâlnirii se va face în cheia de boltă a cerului colindat de un grup de colindători din Saroș, Dumbrăveni.

VASILE AVRAM s-a născut la 17 iunie 1940 în satul Lemniu, comuna Letca, județul Sălaj. S-a stins din viață pe 12 decembrie 2002 la Mănăstirea Nicula, unde este și înmormântat.

Așa cum îl prezenta Ana Blandiana, Vasile Avram a fost un risipitor de energii spirituale și de forțe intelectuale, un entuziast (în sensul etimologic al termenului) pentru care implicarea și munca, dăruirea și credința s-au aflat în centrul vieții și al bucuriei.

Cei care doresc să completeze aceste rânduri sunt așteptați la Bibliotecă, locul în care alături de gândul cel bun dedicat lui Vasile Avram se găsesc toate cuvintele lăsate de scriitor în formă de carte de înțelepciune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu