PER ASPERA AD ASTRA
pe căi anevoioase, spre stele

joi, 22 decembrie 2011

Moș Crăciun a adus Bibliotecii din Săliște un sediu nou cu CIP


Astăzi, la ora 10:30 a avut loc inaugurarea noului sediu al Bibliotecii Orășenești Săliște (str. Ștează, nr. 24), ocazie cu care s-a oficiat și ceremonia de deschidere a CIP-ului Biblionet – lumea în biblioteca mea, dotat cu echipamente IT în valoare de 2.844 USD.

Din partea Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu au fost prezenți dl. Silviu Borș, director și dna Florinela Anca Vasilescu, coordonator Biblionet/jud. Sibiu.

Programul Biblionet își propune să asigure accesul la informație prin introducerea tehnologiei moderne în bibliotecile publice, pornind de la faptul că 64% dintre români nu au folosit niciodată Internetul.
Biblionet este un parteneriat între IREX, Ministerul Culturii și Patrimoniului Național, Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Fundația EOS (Educating for an Open Society), Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), Intuitext și bibliotecile publice românești.

Responsabilă pentru implementarea programului în județul Sibiu, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu coordonează până în prezent activitatea a 16 CIP-uri (Calculatoare cu Internet pentru public) deschise în spațiile bibliotecilor Agnita, Ațel, Avrig, Chirpăr, Dîrlos, Mediaș, Nocrich, Rășinari, Roșia, Sadu, Săliște, Șura Mare, Șura Mică, Tălmaciu, Turnu Roșu și Valea Viilor, urmând ca în anul 2012 încă 6 biblioteci să fie dotate și pregătite pentru lansarea de noi servicii de informare și învățare permanentă pentru publicul larg.

Inițiativa Global Libraries a Fundației Bill & Melinda Gates își propune să deschidă calea către cunoaștere, informare și egalitate de șanse pentru cât mai mulți oameni. Parte a programului de Dezvoltare Globală, Global Libraries formează parteneriate cu diferite țări pentru a ajuta bibliotecile publice să asigure acces gratuit la calculatoare și Internet și formare pentru utilizarea acestora la potențial maxim. Global Libraries sprijină transformarea bibliotecilor publice în instrumente vitale pentru îmbunătățirea nivelului de trai a milioane de oameni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu