PER ASPERA AD ASTRA
pe căi anevoioase, spre stele

joi, 1 octombrie 2015

Curs de limba Coreeana – nivel incepator


Prezentare generala – obiective si metodologie

Astăzi, Coreea de Sud este a 10-a în lume în diverse domenii cum ar fi industria, cultura, sport și evenimente internaționale. Datorita prestigiului international de care se bucura aceasta tara, in ultimii ani am putut asista la o "explozie" de material cultural si artistic produs in Coreea sau inspirat de cultura coreeana. Serialele coreene (asa numitele korean dramas) au ajuns celebre si in Romania, unde au castigat inimile multor fani de toate varstele. Cateva exemple de astfel de seriale cu rata de audienta crescuta au fost Giuvaierul Palatului si Furtuna la palat (TVR), Zeita razboiului (Euforia), etc. De asemenea, muzica pop coreeana (k-pop) a cunoscut si ea un avant care a propulsat-o pe scena muzicala mondiala (PSY-gangnam style). Luand contactul cu produse culturale coreene, oamenii au dezvoltat in mod natural un interes din ce in ce mai crescut si pentru limba coreeana.

A invata o limba analitic presupune intelegerea proceselor pe care se bazeaza si se poate invata sintactic, morfologic si semantic dar pentru stapanirea ei e nevoie de uz zilnic si de intelegerea gandirii poporului care o foloseste. De accea unul dintre obiectivele cursului de limba Coreeana este de a imbina atat partea de gramatica a limbii coreene cat si partea de cultura care se ascunde in subtilitatile limbii vorbite. Un alt obiectiv important al acestui curs este acela de a furniza cursantului intrumentele lingvistice, sintaxice si lexicologice de baza, necesare intr-o situatie de comunicare orala de nivel incepator, cu posibilitatea avansarii in grad de dificultate catre nivelul intermediar. Acest curs este proiectat pentru cei care nu au sau au putina experienta in invatarea limbii coreene. 

Cursantilor li se va prezenta alfabetul coreean, Hangul, structuri frazeologice de baza, vocabular  simplu, si conversatie. La sfarsitul acestui curs cursantii vor putea sa scrie si sa citeasca Hangul, sa se prezinte in limba coreeana, sa numere, sa comande mancare intr-un restaurant, si sa poarte o conversatie de baza in viata de zi cu zi. Aspecte culturale vor fi introduse in continutul cursurilor pentru ca studentii sa se familiarizeze cat mai bine si cu cultura coreeana. 

Acest curs este concentrat pe cursanti si participarea activa este foarte incurajata. Ei vor fi stimulati sa vorbeasca coreeana in timpul cursului prin diferite activitati de comunicare puse in practica prin formare de perechi sau grupuri. De asemenea, diferite tipuri de materiale de lectură și video vor fi furnizate pentru a îmbunătăți abilitățile de citire și ascultare a cursantilor, precum și înțelegerea culturală.

Vrei să înveți o limbă străină rară, interesantă și utilă în același timp, care să îți poată deschide orizontul cunoașterii mai mult?
Te invit să facem împreună primii pași în descoperirea minunatei limbi și culturi coreene.


Curs susținut de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu.
Detalii & Înscrieri: 0769305887Profesor Bianca Hanganu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu