PER ASPERA AD ASTRA
pe căi anevoioase, spre stele

marți, 12 mai 2015

Expediție europeană pentru bibliotecarii sibieni
















12-14 mai 2015: Sibiu-Bruxelles-Parlamentul European-Bruges-Sibiu

În această dimineață o delegație formată din 26 de mândri bibliotecari, minunați colaboratori și destoinici reprezentanți ai autorității publice locale din județul Sibiu a pornit în zbor spre capitala Europei. De știut că alături de sibieni sunt și 4 colege de la Biblioteca Națională a României.

Vizită de studiu vine ca răspuns la invitația dnei Renate Weber, căreia îi mulțumim pentru interesul acordat profesiei noastre și rostului bibliotecii publice în promovarea valorilor comunității la nivel european.

Cu acest prilej, sibienii au ocazia să descopere activitatea Parlamentului European, în strânsă interdependență cu celelalte instituții europene.
Invitația a fost adresată Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, Departamentului Metodic. Comunicare. Programe care a făcut întreaga documentație necesară deplasării.
Vizita deține statutul de study-tours cu schimb de experiență, ca expresie a efortului susținut al bibliotecarilor și reprezentanților autorității publice locale în dezvoltarea rețelei de biblioteci publice în județul Sibiu în cadrul programului Biblionet, proiect care a transformat Sibiul în etalon pentru bibliotecile publice din România și din Europa.

Bibliotecile concept sunt un semn de referință în aria bibliotecilor publice din România și un produs al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu create de Florinela Anca Vasilescu cu sprijinul primăriilor și al consiliilor locale care au agreat propunerea de reinventare a spațiului și funcției acestei instituții.

Din delegație fac parte reprezentanți
ai bibliotecilor publice din județul Sibiu: Sebastian Dotcoș, primar și Mihaela Stănciulescu, bibliotecară din Marpod - Borcanul cu dulceață de povești; Maria Lupu, bibliotecară din Gura Rîului - Biblioteca Muguri de Brad; Codruța Plăiaș, bibliotecară din Biertan - Biblioteca Lada de breaslă; Maria Grancea, bibliotecară la Biblioteca orășenească Avrig, recunoscută pentru șezătorile domnițelor din Țara Oltului, un grup de 8 colaboratoare ale bibliotecii din localitate;  Eugen Roba, primar și dl. Ionel Șotropa, profesor din Moșna - Biblioteca Pasărea Măiastră; Maria Dancu, bibliotecară din Păuca – Biblioteca din Odaia Mariei și Daniela Prescurea, bibliotecară din Merghindeal – Biblioteca LogoStea;
ai Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu: Silviu Borș, director, împreună cu colegii săi, bibliotecarii Ana Coca, Iuliana Zsold, Daniela Rusu, Iustina Fieraru, Radu Irimie și Bogdan Andriescu;
ai Consiliului Județean Sibiu: Daniela Câmpean, consilier, membru în Comisia de Cultură și membru al Consiliului de Administrație BJ ASTRA Sibiu și Marcel Constantin Luca, vicepreședinte CJS;
ai Bibliotecii Naționale a României: Claudia Șerbănuță, director interimar, alături de bibliotecarele Roxana Sorop și Mihaela Vazzolla.

Invitațiile au fost adresate în primul rând celor care au contribuit direct la proiect, dar și celor care-și pot aduce, în timp, aportul în procesul continuu de implementare al programului de reactivare a bibliotecilor publice la nivel județean și crearea de noi servicii de bibliotecă în conformitate cu nevoile comunității.


Celor două obiective majore propuse de Cabinetul dnei Renate Weber, vizita Parlamentului European și a orașului, de poveste, Bruges, delegația sibiană va adăuga itinerariului său cele mai importante instituții culturale din zonă.



Pentru aportul acordat organizării, mulțumim în mod special dlui Daniel Iovănescu, Consilier Afaceri Europene al Cabinetului de eurodeputat Renate Weber.

FAV



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu