PER ASPERA AD ASTRA
pe căi anevoioase, spre stele

marți, 14 octombrie 2014

O zi de nota 10 pentru 6 bibliotecare sibiene

Vineri dimineață, 10.10., a avut loc întâlnirea bibliotecarilor din județul Sibiu în formula unei întâlniri metodice. 
Dintre toți, doar 6 s-au învrednicit și au dovedit conștiință profesională: Maria Lupu – Biblioteca Muguri de Brad din Gura Rîului, Daniela Prescurea – Biblioteca din Merghindeal, Mihaela Dănulețiu – Biblioteca din Cristian, Adina Roșca – Biblioteca din Roșia, Emilia Hîrbea – Filiala Bâlea a BJ ASTRA Sibiu și Dana Rățoi – Filiala Valea Aurie a BJ ASTRA Sibiu.





Chiar și în aceste condiții, absența colegilor nu m-a descurajat și am deschis sesiunile de inițiere în practica Poveștilor digitale prin utilizarea spectaculosului soft Windows Live Movie Maker, existent pe toate echipamentele IT marca Biblionet. 

Ritmul trebuia să fie alert, deoarece, conform programului, după sesiunea de curs ne așteptau colegii de la Biblioteca Facultății de Teologie ”Andrei Șaguna” din Sibiu pentru a ne conduce în sălile lor de tezaur, care nu se deschid decât celor care fac parte din breaslă. Iar, ritmul trebuia să rămână alert, deoarece după întâlnirea metodică aveam de făcut un drum lung, până la Moșna, unde spre seară se oficia deschiderea bibliotecii publice din localitate.


Unele zile sunt special făcute pentru aduce cu ele întâmplări frumoase. Cu siguranță, o astfel de zi, a fost ziua de vineri.

Și pentru ca atmosfera să invite la creativitate toate lucrurile au început cu un ceai englezesc și un sirop din muguri de brad muntenesc, din Gura Rîului. S-au creat echipele și s-au deslușit comenzile simple, dar cu efecte vizuale atât de frumoase ale softului de editat filme de prezentare.

S-a lucrat cu același folder de imagini și sunete, pentru a pune în valoare diversitatea și stilul.

Am închis ușa Cabinetului metodic și ne-am zorit la colegii de la Șaguna, care pe lângă bibliotecă și colecțiile speciale de carte ne-au condus în Capela, iar apoi în muzeul Institutului Teologic, părți integrante de identitate. Poate puțini știu, dar Capela este construită deasupra depozitului mare al Bibliotecii, pentru că așa cum se cade, întreaga slujire întru spirit se construiește pe Cuvânt. Pentru toate informațiile primite, mulțumim ghidului nostru, bibliotecarei Iuliana Streza.   
Interesul ne-a fost răsplătit cu o Carte de Rugăciuni (ed. a 2-a, Sibiu: Editura Andreiana, 2009) și o alta de studii de Teologie liturgică (Laurențiu, Mitropolitul Ardealului – Plinitu-s-a, Hristoase, taina rânduielii tale. Sibiu: Editura Andreiana, 2012) care vor completa colecția de carte din fiecare bibliotecă din județul Sibiu.

Le mulțumesc colegelor prezente pentru efortul de a străbate drumuri lungi, până la ASTRA mare, și le felicit, totodată, pentru determinare, creativitate și felul frumos de a vedea lumea.



FAV

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu