PER ASPERA AD ASTRA
pe căi anevoioase, spre stele

luni, 17 octombrie 2011

16 zile de activism împotriva violentei asupra femeii

In perioada 10 octombrie – 12 decembrie 2011 Comitetul pentru Egalitate de Gen si Dezvoltare (GAD) al Corpului Pacii, in parteneriat cu Fundatia IREX/Programul Biblionet si Fundatia Sensiblu, va coordona campania nationala „16 zile de activism impotriva violentei asupra femeii”.

GAD este un grup de actiune al organizatiei guvernamentale a Statelor Unite „Corpului Pacii” alcatuit din voluntari americani si romani, care promoveaza egalitatea sexelor in procesele de dezvoltare economica si sociala din Romania. In cadrul acestei campanii, cei trei parteneri organizeaza un concurs de eseuri/poezii, fotografii/lucrari de arta vizuala si filme scurte pentru elevi.

Concursul este deschis la nivel national tuturor elevilor interesati din scolile generale, liceele, organizatiile si bibliotecile din Romania. Prin participarea la concurs elevii au posibilitatea de a-si transpune interpretarile creative legate de tematica “Pace Acasă, Pace în Lume” – sub forma unei lucrari literare in limba romana sau a unei lucrari de arta vizuala/fotografie sau film. Lucrarile vor fi evaluate separat pentru fiecare din urmatoarele 5 categorii in parte:

• Concurs de Lucrari de arta vizuala/ Fotografii – nivel gimnazial

• Concurs de Lucrari de arta vizuala/ Fotografii – nivel liceal

• Concurs de Eseuri, Poezii – nivel gimnazial

• Concurs de Eseuri, Poezii – nivel liceal

• Competitie de Filme Scurte (maximum 2 min) – nivel liceal

Scolile, organizatiile si bibliotecile participante sunt incurajate sa organizeze concursuri la nivel local si sa trimita in format electronic lucrarile castigatoare pentru competitia de la nivel national.

Coordonatorii locali pot gazdui expozitii de arta vizuala, fotografica, eseuri/poezie si film pentru recunoasterea si celebrarea la nivel local a castigatorilor.

Fiecare scoala, organizatie, biblioteca participanta se poate inscrie in concursul national cu primele 5 lucrari castigatoare la nivel local pentru fiecare dintre cele 5 categorii mai sus mentionate. Inscrierile pentru concursul national trebuie trimise electronic pana la data de 12 Decembrie 2011.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu