PER ASPERA AD ASTRA
pe căi anevoioase, spre stele

joi, 29 septembrie 2011

Cu ASTRA spre astre: observație astronomică și astrologie vizuală de Noaptea Bibliotecilor

Un alt invitat special la Noaptea Bibliotecii ASTRA Sibiu este dl. Cosmin Tomescu, președintele ASAE București, prin intermediul căruia sibienii pot explora bolta cerească de pe Terasa Bibliotecii ASTRA (et. V, Corp B) într-o incursiune în astronomie și astrologie vizuală. Telescopul și soft-urile speciale vor dezvălui parte din tainele nopților cu stele. ">Și, pentru a pregăti atmosfera de studiu ce va începe sâmbătă seara, la ora 18:00 și se va închide a doua zi, la ora 04:00, iată câteva din ideile pe care dl. Tomescu își va construi discursul în conferință interactivă de tip ”maraton”:

”În real, imaginarul există și mereu uităm asta. Moștenim o viziune a imaginarului și o subscriem ideii de ireal sau imposibil ce ne limitează acțiunile și definește obsesia ce devine a noastră prin neîncredere sau credința în imposibil.

Imaginăm constelații de mii de ani și munca nu se referă la a le redefini continuu, ci la a înțelege motorul ce pune în mișcare această viziune.

Observarea realului naște imagini ce se impregnează adânc în inconștientul colectiv și erup prin mituri, credințe ce influențează în plan real modul în care percepem lumea și acționăm în acord cu percepția noastră.

Nu mai percepem cerul, ci doar imaginile stocate în mituri. Astrologia vizuală și astronomia observaționala ne readuc în poziția creatorului de mit și ne ajută să redăm dimensiunea cosmică a Destinului ce ne leagă de această lume.

Este important să observăm, să înțelegem și să ne redefinim legătura cu cerul dincolo de credințe și mituri, să acceptăm imaginarul, constelațiile observate și definite de strămoși.

Zodiacul este compus din stele, puncte vii măsurate arhetipal în constelații, ce compun Marele Om, a cărui inima bate în acord cu trecerea aparentă a Soarelui nostru prin constelații.

Stelele răsar și apun, culminează și ating abisul, pentru a poziționa Omul Cosmic în raport cu fiecare dintre noi și spre a prevesti bunăvoința Cerului către o stare de spirit sau alta. Viața devine compusă din stări sau momente, iar tot ceea ce percepem drept fatalitate este în fapt dezacord, lipsa de acceptare sau neputința de a conștientiza faptul că trăim un mit.

Observarea și înțelegerea Cerului ne va ajuta să ne privim în oglinda cu detașare, abandonând propriile emoții către liniște și împăcare.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu