PER ASPERA AD ASTRA
pe căi anevoioase, spre stele

marți, 9 septembrie 2014

PREVENIREA CANCERULUI, o carte eveniment

Miercuri, 10 septembrie, la ora 18:00, va avea loc prezentarea volumului Prevenirea cancerului și a autorului său, dr. Pavel Chirilă, care va susține în fața publicului sibian o conferință pe tema principală a cărții.


dr. PAVEL CHIRILĂ
Născut pe 4 septembrie 1946 la Slatina Nera (jud. Caraş-Severin) - unde astăzi veghează la construirea primei Clinici de Recuperare Oncologică din România -, prof. univ. dr. Pavel Chirilă, laureat în 1993 al Premiului Bob Pyerce (pentru realizări în domeniul medicinei sociale), membru în Consiliul Consultativ al World Vision International (1995-2004) şi membru al Institutului Boyron-Lyon, este unul dintre cei mai de seamă specialişti actuali în medicina naturistă şi principalul promotor din România al conceptului de medicină creştină, autor sau co-autor al peste 20 de lucrări de referinţă în domeniul medical şi bioetic (unele traduse deja în mai multe limbi), ctitor al mănăstirilor Christiana, Nera, Dobric şi Aiud, al Asociaţiei "Christiana" (cu editura omonimă) şi al Centrului Medical "Naturalia", al Fundaţiei "Sf. Irina" (cu celebrul hospice de la Voluntari) şi al Fundaţiei Aiud (cu complexul monahal şi centrul de studii martirologice de la Râpa Robilor). Prevenirea şi terapia cancerului se află printre preocupările sale de căpătâi, iar dacă la Voluntari primesc, începând din 2006, asistenţă medicală şi spirituală bolnavii de cancer în stadiu avansat, la Nera vor fi trataţi şi consiliaţi, în curând, bolnavii în stadiu incipient şi cu mari şanse de vindecare. 

Cancerul este a doua cauză de mortalitate în lume iar România are cea mai mare mortalitate prin cancer în rândul ţărilor europene. Subiectul abordat de autori este de o actualitate dureroasă. Cancerul este boala tipică unde se confirmă zicala că este mult mai sigur să previi decât să tratezi.
Autorii sunt dedicaţi acestei cauze pentru că drepturile de autor şi veniturile încasate din vânzarea acestei cărţi vor fi donate pentru construirea Clinicii NERA – prima clinică de depistare precoce şi recuperare oncologică din România.
Prof. Univ. Dr. Mircea Gelu Buta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu