PER ASPERA AD ASTRA
pe căi anevoioase, spre stele

luni, 27 ianuarie 2014

PLUS de metode și instrumente de educație nonformală

Denumire eveniment: Curs de metode și instrumente de Educație Nonformală în contextul proiectelor de tineret, 27-29 ianuarie 2014, Sibiu
Perioada: 27 - 29 Ianuarie 2014
Tip: formare
Formatori: Elena Lupoaea-Petrea și Romina Matei
Loc de desfășurare: Sibiu, jud. Sibiu
Responsabil TIA: Elena Lupoaea-Petrea
email: elena.petrea@scout.ro
telefon: 0741 430 796


Responsabil BJ ASTRA Sibiu: Florinela Anca Vasilescu
Loc: Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu – Sala de Consiliu, corp B, et. 1

"Metode și instrumente de educație nonformală în contextul proiectelor de tineret finanțate prin Programul Erasmus Plus" este numele modului de formare desfășurat la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu în perioada 27-29 ianuarie 2014.


La finalul cursului cei 24 de participanți, printre care și 4 bibliotecari sibieni (Sibiu, Loamneș, Gura Rîului, Biertan) vor putea să definească atributele educației non-formale; să selecteze/adapteze instrumentele și metodele educației non-formale aplicabile în proiecte de tineret din cadrul programului Erasmus Plus; să utilizeze/implementeze aceste instrument și metode corespunzătoare priorităților programului Erasmus Plus.


Modulul face parte din oferta de formare a Rețelei Naționale a Formatorilor Programului Tineret în Acțiune.

Erasmus+ este programul european de educație, tineret, formare și sport pentru perioada 2014-2020. Acesta continuă generația de programe “Tineret în Acțiune” și “Învățare pe tot parcursul vieții”. Decizia oficială a Comisiei Europene de lansare a programului a fost luată la mijlocul lunii noiembrie. Chiar dacă documentele oficiale ale programului nu au fost încă adoptate, în cadrul cursului se va lucra cu documentele-propunere care conțin informațiile publice și care cel mai probabil se vor regăsi și în Erasmus+. Variantele oficiale vor fi disponibile în momentul publicării deciziei de către Comisia Europeană.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu