PER ASPERA AD ASTRA
pe căi anevoioase, spre stele

sâmbătă, 12 ianuarie 2013

Bibliotecile în lumini noi, de 15 ianuarie, Ziua Culturii Naționale


Lecturi aprinse este un concept lansat de Biblioteca Județeană Timiș, care propune lecturi în surse inedite de lumină: torțe, faruri de motocicletă, etc.
Inițiativei timișorene i s-a alăturat și Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, alături de alte două biblioteci reprezentative ale județelor Brașov și  Dolj.

Așadar, marți, 15 ianuarie, cu ocazia Zilei Culturii Naționale, la ora 19:00, în foaierul bibliotecii sibiene, 10 poeți sibieni vor citi din creația proprie într-un moment de lectură la lumina unei Luni neconvenționale, o instalație realizată Teatrul Gong, partener în proiect.

Nici celelalte biblioteci nu se vor lăsa mai prejos, organizând lecturi în locații și lumini neobișnuite, după cum urmează:
Brașov - Lecturi în Cabinete stomatologice, în parteneriat cu Asociația Medicilor Dentiști din Brașov;
Craiova - Lecturi în Sala Romanescu a bibliotecii județene, la lumina lampioanelor decorative. Cei prezenți se vor bucura (și) de Lampioanele zburătoare, ce se vor ridica la cer din curtea bibliotecii;
Timișoara - Lumini de șantier, alături de scriitorii locului, vor citi și zidari care au contribuit la renovarea sediului central din Piața Libertății. Din recuzita timișorenilor nu vor lipsi căștile de protecție și coifurile de ziar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu