PER ASPERA AD ASTRA
pe căi anevoioase, spre stele

joi, 24 ianuarie 2013

APĂ DE PLOAIE

LANSARE DE CARTE ŞI ALBUM MUZICAL

Anca Oprescu & Walter Dionisie


Joi, 7 februarie 2013, orele 18:00, la Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu (Sala Festivă, corp A), poeta braşoveancă Anca Oprescu şi compozitorul Walter Dionisie, muzician cu multiple valenţe, vor lansa volumul de versuri şi albumul muzical “Apă de Ploaie”.
În cadrul unui eveniment marca Global Human Recovery, poezia Apei de Ploaie va fi însoţită de un concert Walter Dionisie, în care publicul va parcurge alături de artişti un traseu iniţiatic ce străbate frumuseţea trăirilor umane, de la dulcea nostalgie originară, prin prezentul permanent şi zâmbitor, până la forţa nestăvilită a bucuriei împărtăşite.  

Locuiesc pe un munte şi îmi trăiesc poemele, spune autoarea volumului Apă de Ploaie  povestind despre calea deschisă de poezie spre întoarcerea la simplitatea şi frumuseţea lumii interioare.

În anul 2010 volumul Apă de Ploaie al scriitoarei Anca Oprescu a apărut într-o ediţie limitată, la Editura Innocentia din Iaşi.
Pentru că poemele Apei de Ploaie i-au bucurat și i-au uimit pe cititori, în 2011, volumul a avut parte de o a doua ediţie, înnobilată de albumul muzical al compozitorului Walter Dionisie, care, urmând linia senzuală şi profundă a poeziei, a compus opt piese de o simplitate și o lumină surprinzătoare.

Volumul de poeme şi albumul muzical s-au bucurat de lansări de excepţie la Sala Palatului - Bucureşti, Club A - Contempora 3, Biblioteca Ion Heliade Rădulescu din Târgovişte, Festivalul National Vlahia, Clubul Român Baden din Elvetia, Asociaţia Românilor din Viena, Biblioteca Județeană George Barițiu Brașov, reunind poeţi de valoare, muzicieni de excepţie şi stând la baza unor proiecte de promovare a culturii şi a valorilor autentice.

Reuşita evenimentelor generate de poemele Apei de Ploaie, a fost susţinută sub cupola generoasă a Global Association for Human Recovery care promovează valoarea umană în toate formele actului artistic.  
În noiembrie 2012, a treia ediţie a cărţii, îngrijită de aceeaşi Editura Innocentia din Iaşi, surprinde printr-o prezentare grafică de excepţie în deplină rezonanţă cu albumul muzical ce împlineşte puterea cuvântului.

Apă de ploaie a devenit în doi ani un curent cultural ce strânge în jurul său oameni de cultură valoroşi, tineri şi copii a căror structură umană şi artistică este una luminoasă, deschisă şi orientată spre profunzime şi evoluţie spirituală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu