PER ASPERA AD ASTRA
pe căi anevoioase, spre stele

vineri, 21 septembrie 2012

Deschiderea oficială a noului sediu al Bibliotecii publice Copșa Mică


Joi, 20 septembrie 2012, ora 17:00

În prima zi de toamnă autentică s-a desfășurat prima ceremonia de inaugurare a noului serviciul de bibliotecă CIP (Calculatoare cu Internet pentru Public) realizat în cadrul programului Biblionet – lumea în  biblioteca mea de către Consiliul Local Copșa Mică cu ajutorul Fundației IREX București și al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, din seria rundei a II-a pentru județul Sibiu.


Evenimentul, prezidat și însuflețit de dl Daniel Mihalache, primarul localității și de dna Ana Ivan, bibliotecară, a adus laolaltă pe membrii comunității Copșa Mică și pe reprezentanții partenerilor de proiect: dl. Silviu Borș, directorul Bibliotecii Județene ASTRA, dna Florinela Anca Vasilescu, coordonatorul județean al proiectului și dl. Szocs Jozsef, coordonatorul regional Biblionet, din partea Fundației IREX București.

Emoția fiecărui început a fost dublată de oficializarea noului spațiu dedicat bibliotecii publice din localitate, care se bucură de un parteneriat inedit cu Clubul Seniorilor, animat de Sfatul Bătrânilor, coordonat cu înțelepciune de dl Nicu Domșa.

Așadar, pe lângă rafturile cu carte, prin programul Biblionet, spațiul multifuncțional al Clubului a fost dotat cu echipamente IT și softuri de ultimă oră. La ceremonia de deschidere, una din surprizele oferite de organizatori invitaților au fost primele 2 serii de cursanți ”seniori” care au beneficiat deja de utilitatea noului serviciu, prin participarea la un curs de inițiere în utilizarea calculatorului pentru persoanele vârstnice, creat și susținut de dl. Cosmin I. Mărginean, voluntar Biblionet.

S-au oferit diplome și îmbrățișări, pentru curajul de a demonstra că vârsta nu este un impediment pentru a învăța în fiecare zi ceva nou și încurajări pentru cei care s-au înscris pentru a participa la viitoarele evenimentele și atelierele propuse de biblioteca publică cu susținerea Consiliului Local.



Și pentru a marca cum se cuvine acest eveniment, toți cei prezenți au purtat cu mândrie justificată o insignă cu noua stemă heraldică a orașului Copșa Mică asociată cu semnul discret al prezenței bibliotecii alături de toți cei care contribuie, în felul lor, la dezvoltarea comunității. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu