PER ASPERA AD ASTRA
pe căi anevoioase, spre stele

duminică, 24 mai 2015

Raftul Mereu Aproape de Turnu Roșu

Sâmbătă, 23 mai, începând cu orele 16:00, la Biblioteca publică din Turnu Roșu, oamenii locului s-au strâns cu mic cu mare, la invitația dlui Lucian Cârpătorea, bibliotecarul din localitate pentru a lua parte la un eveniment inedit propus de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu.

Și chiar dacă iureșul sărbătorilor tradiționale purtate de Zilele Culturale ale județului Sibiu nu au atins de data asta comuna Turnu Roșu, Biblioteca Județeană s-a retras în liniștea bibliotecii de aici pentru a lansa la public Raftul Mereu Aproape, o donație de 55 de titluri a câte zece exemplare din fiecare, adică 550 de volume.

Satul se pregătea de nuntă, un alt fel de sărbătoare, dar chiar și așa, o mână de oameni au ales fotoliile din bibliotecă și au răspuns afirmativ (la început neîncrezător, dar apoi cu tot sufletul), invitației de a intra într-un joc al cuvintelor așternute de o suită de aur de scriitori români, moderni și contemporani.
Nu este ușor să citești, motiv pentru care am explicat felul în care se deschide sufletul, mintea, ochii și apoi cartea cu toate înțelesurile ei.

Din această perspectivă oamenii au ales și au intrat în starea de a citi, de a rosti, de a împărtăși, descrieri, emoții, pasiuni, toate purtate de cuvintele tipărite prinse între coperțile cartonate ale cărților prezentate.

Atmosfera s-a schimbat brusc, toate problemele ancorate în zbuciumul cotidian rămânând în afara pereților bibliotecii. Acesta este rostul acestui loc, de introspecție, de cunoaștere și recunoaștere permanentă a ceea ce este valoros în fiecare. După rondul de citire cu voce tare, s-au făcut pronosticurile pentru lecturile de vară, de vacanță mare, de huzur în hamacul prins la umbra livezilor.

Biblioteca publică este responsabilă cu spectacolul… interior. Nu-i așa?

Anca Vasilescu, bibliotecar
coordonator eveniment

Departamentul Metodic. Comunicare. Programe


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu