PER ASPERA AD ASTRA
pe căi anevoioase, spre stele

luni, 30 iunie 2014

14 evenimente, 10 zile de pregătiri, 6 de prezentare și peste 1000 de km parcuși

Pentru Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, ediția de Vară a Zilelor Culturale ale Județului Sibiu a însemnat continuarea proiectelor demarate anul trecut: încă două biblioteci publice cu CIP (Calculatoare cu Internet pentru Public) inaugurate  la Merghindeal și Cristian, 3 posturi nou înființate bibliotecar (Merghindeal, Cristian și Slimnic), lansarea volumelor ”Studiu monografic Ilie Micu” și ”album – Octav Smighelschi” (Ludoș) 5 biblioateliere de scriere creativă și rostire cu tâlc ”Spune-mi o poveste despre satul tău!” (Merghindeal, Slimnic, Moșna, Cristian și Rășinari), 3 ateliere de animație culturală (Cornățel, Micăsasa, Arpașu de Jos), o seară specială de lectură publică la biblioteca publică din Biertan sub genericul Breasla Cititorilor de Poezie și o acțiune de tip LobbyArt – manifest pentru redeschiderea bibliotecii din Slimnic.


14 evenimente care au adus laolaltă sute de participanți din toate cele 5 zone etno-geografice ale județului Sibiu: Valea Hârtibaciului, Țara Secașelor, Valea Târnavelor, Mărginimea Sibiului și Țara Oltului.

Ordinul Povestașilor a strâns în tolba lui mai bine de 100 de povești de la copiii prezenți în atelierele create special pentru ei de către Departamentul Metodic. Comunicare. Programe al Bibliotecii Județene, în colaborare cu cei interesați de oferta noastră: școlile din localități, centrele parohiale și autoritățile publice locale. Temele atelierelor i-au inspirat pe cei mici care au compus sau readus la viață povești-ne-mai-auzite care vor face parte din cel de-al doilea volum antologic omonim cu atelierul.

Și astfel, cei mai mici povestași sibieni au săpat în memoria locului aducând la lumină Povești din centrul lumilor, au dat viață unei Livezi cu mere cuvântătoare (Slimnic), au descris zborul Păsării Măiastre (Moșna), au clădit un Cuib de Barză și o nouă perspectivă de interpretare a realității (Cristian) și au reload-dat Raiul de pe Coasta Boacii (Rășinari). 


Chiar dacă ediția de vară a ZCJS s-a închis, biblioteca publică județeană își continuă agenda de evenimente pe toată perioada vacanței. Ritmul va fi același, iar întâmplările, la fel de frumoase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu