PER ASPERA AD ASTRA
pe căi anevoioase, spre stele

marți, 27 martie 2012

Alt + Feel


8 școli, 5 grădinițe, 2 colegii, 1 grup școlar, adică peste 1200 de elevi însoțiți de cadrele lor didactice au ales pentru Săptămâna altfel (2-6 aprilie) oferta colecțiilor de carte și a serviciilor cultural-educative ale Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu.

Activități propuse de Secția pentru Copii și Tineret (Ana Coca și Paula Mihalache): prezentări de carte și autori; incursiune în casa cărților, Biblioteca; biblioateliere de teatru, dramatizarea celor mai îndrăgite povești; concursuri interactive dedicate culturii generale, lectură publică și multe surprize de poveste.

Activități propuse de către Departamentul Comunicare. Marketing. Programe (Florinela Anca Vasilescu): biblioatelier de creație: Mandala, între simbol și decor; speed-training: Cum ne alegem cel mai bun plan de viitor? – sesiune dedicată viitorilor absolvenți de liceu privind incluziunea pe piața muncii; biblioatelier de idei creative cu tema ÎnSemne de bun venit – prin tehnica Ikebana; biblioatelier de creație și comunicare: Omul Poveste – într-o scurtă prezentarea a tehnicilor narative; Lectură publică.  

Activitățile vor avea loc pe tot parcursul săptămânii, conform programării făcute din timp de către unitățile de învățământ.

Întreaga Bibliotecă se pregătește pentru întâmpinarea tinerilor sibieni. De aceea, bibliotecarii au început deja să aleagă titluri captivante cu care vor construi expozițiile savante de carte cu cei mai îndrăgiți eroi ai adolescenților anului 2012.  

Mulțumim tuturor celor care au ales Biblioteca publică pentru o altfel de metodă de cunoaștere a lumii: elevi, profesori și părinți.

2 comentarii: