PER ASPERA AD ASTRA
pe căi anevoioase, spre stele

miercuri, 29 februarie 2012

Biblionet Sibiu susține Campania “O viață poate depinde de tine!”Biblioteca Județeana ASTRA Sibiu împreună cu alte 19 biblioteci orășenești și comunale din județul Sibiu intrate în programul Biblionet – Lumea în biblioteca ta, se alătură campaniei O viață poate depinde de tine! promovând în rândul comunității importanța acordării corecte a primului ajutor. 
Campania atrage atenția asupra efectelor negative ale folosirii abuzive a numărului 112 și își propune să responsabilizeze publicul larg privind acordarea primului ajutor in situații de urgență. 
Cursurile de prim ajutor sunt oferite gratuit de către Asociația React și Vodafone Romania în cadrul campaniei O viață poate depinde de tine!
Persoanele se pot înscrie pe www.salvez.ro sau la sediul Bibliotecii. 

Sibiu, 29 februarie 2012 – Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, filialele ei și 19 biblioteci orășenești și comunale din județul Sibiu se alătură campaniei „O viață poate depinde de tine” promovând în rândul abonaților lor importanța acordării corecte a primului ajutor. Astfel, în fiecare zi de miercuri, timp de trei luni, în cele 22 de biblioteci vor rula filme demonstrative care prezintă manevre de prim ajutor explicate și ilustrate de medici specialiști. Aceste materiale au fost realizate în cadrul proiectului „O viață poate depinde de tine” și sunt disponibile și pe site-ul www.salvez.ro. 

Persoanele interesate să învețe principalele măsuri de prim ajutor în situații de urgență se pot înscrie pe acelașii site (www.salvez.ro) sau la sediul Bibliotecii Judetene ASTRA din Sibiu în fiecare zi de miercuri, între orele 11:00-15:00, pentru a participa gratuit la cursuri susținute de către paramedicii SMURD. 


O viață poate depinde de tine este un proiect de responsabilizare și educare socială ce își propune, să informeze populația la nivel național, cu privire la apelarea corecta a serviciului 112 și necesitatea acordării primului ajutor, până la venirea echipajelor specializate. 


 „O viață poate depinde de tine transmite un mesaj puternic – fiecare dintre noi are dreptul să primească ajutorul corect ș la timp, atunci când se află într-o situație critică. De aceea încurajăm populația să învețe manevrele de prim ajutor, iar pe cei care folosesc numărul de urgența 112, să îl utilizeze cu responsabilitate. O viață poate depinde de fiecare dintre noi, la un moment dat”, a spus dr. Anca Ștefan, Președintele Asociației React. 

”Am ales să ne alăturam acestui demers, militând pentru conștientizarea fiecărui membru al comunității în ceea ce privește intervenția practică pentru salvarea unei vieți. Prin această colaborare, dorim să demonstrăm că informația salvează vieți și ne bucurăm că infrastructura modernă a bibliotecilor publice sibiene, obținută prin programul Biblionet - lumea în biblioteca mea, poate sprijini acest mesaj” a spus Florinela Anca Vasilescu, Coordonator Program Biblionet/jud. Sibiu, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu. 

Bibliotecile implicate în acest proiect sunt: Biblioteca Județeana ASTRA Sibiu, Filiala Valea Aurie, Filiala Vasile Aron, Filiala Bâlea, Biblioteca Municipală ”St. L. Roth” Mediaș, Biblioteca orășenească Avrig, Biblioteca orășenească Agnita, Biblioteca orășenească Tălmaciu, Biblioteca orășenească Săliște, Biblioteca orășenească Copșa Mică, precum și în bibliotecile din comunele Ațel, Chirpăr, Dârlos, Jina, Rășinari, Păuca, Roșia, Sadu, Șura Mică, Șura Mare, Turnu Roșu, Nocrich și Valea Viilor. 


O viață poate depinde de tine este un proiect organizat de către Asociația React și Vodafone Romania în parteneriat cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Ministerul Sănătății și Serviciul pentru Telecomunicații Speciale.


 *** 

 Asociatia REACT este o organizație neguvernamentală, creată în 2006 pentru a veni în sprijinul actorilor societății civile prin proiecte ample, durabile, cu impact în comunitățile vizate. Organizația vizează trei domenii: sănătate publică, educație și integrare socială, are 5 sucursale în care lucreaza mai mult de 30 de angajați și peste 200 de voluntari. Până în prezent, Asociatia React a obtinut 9 premii de excelență – naționale și internaționale și a contribuit la salvarea a mai mult de 120.000 de vieți omenești. www.asociatiareact.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu