PER ASPERA AD ASTRA
pe căi anevoioase, spre stele

vineri, 24 august 2012

Invitație la Parada personajelor de poveste


Vă invităm să fiți alături de personajele de poveste care vor anima acest sfârșit de săptămână, în cadrul  celei de-a XII-a ediții a Festivalului Medieval Cetăți Transilvane, un eveniment tradițional al Sibiului, la care și Biblioteca Județeană ASTRA se alătură, cu bucurie.
Întoarcerea spre lectură, ca principală valoare și resursă culturală este unul din cele mai importante mesaje ale organizatorilor festivalului, fapt care a condus la crearea unor activități menite să reactiveze un bun obicei: lectura și prezența într-o bibliotecă.
Dintotdeauna, marca de prestigiu a unei comunități a fost biblioteca publică, locul în care s-au dezbătut marile idei și s-au păstrat peste veacuri gândurile înțelepților, fapt care ne obligă, în prezent, să facem împreună Pasul peste veacuri, aducând aminte de rostul cel bun al cuvintelor. 

24 august
Expoziție tematică din colecția de Carte veche străină  (Corp A, Et. I)
Campanie de promovare a lecturii – bibliografie tematică rezumativă pe tema Evului Mediu (vineri, 24 august, în Parada Festivalului)



24 august, ora 21:00
Ieșirea în Parada Festivalului a artiștilor din incinta Bibliotecii (corp A)

25 august, ora 17:00 – Lansarea celei mai recente cărți semnată de scriitoarea Veronica D. Niculescu, “Roșu, roșu, catifea”, publicată de curând de Casa de Pariuri Literare. Evenimentul îi are ca invitați  pe scriitorul Dragoș Varga și criticul literar Teodora Coman. (Sala de Festivități, Corp A)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu